• تاریخ انتشار : 1403/02/09 - 11:26
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 119
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به همت اداره پایش و نظارت فراورده های سلامت معاونت غذاو دارو دانشگاه:

خودمراقبتی مهمترین عامل در بهبود ارتقای کیفی زندگی است

خودمراقبتی به معنی مراقبت از خود در راه سالم زیستن است و اصل مهم درخود مراقبتی، مشارکت و قبول مسئولیت از طرف خود فرد است و با انجام صحیح رفتارهای سلامت محور، از بروز بیماریها درخود جلوگیری کند و همچنین با پیگیری مداوم آن، می تواند از عوارض حاد و مزمن بیماریها پیشگیری و یا بروزآن را به تعویق اندازد.

خودمراقبتی مهمترین عامل در بهبود ارتقای کیفی زندگی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، برنامه آموزشی خود مراقبتی و تغذیه سالم ویژه دانش آموزان صبح امروز 9 اردیبهشت با حضور مهندس زهرا کامرانی کارشناس تغذیه اداره نظارت و پایش فراورده های سلامت معاونت غذا و دارو در دبیرستان پسرانه جابربن حیان برگزار شد.

در این برنامه آموزشی مهندس کامرانی گفت: عوامل متعددی در ایجاد بیماریهای غیرواگیر موثر هستند که برخی از این عوامل از جمله جنس، سن، وراثت و ... غیرقابل تغییر بوده ونمیتوان کنترلی بر آنها داشت. اما برخی دیگر قابل تغییر است و به شیوه زندگی افراد مربوط میگردد مانند: استعمال دخانیات، اضافه وزن، چاقی، کمتحرکی، افزایش چربیهای خون (کلسترول و تری گلیسرید)، پرفشاری خون.

وی افزود:  افراد جامعه با انجام اقدامات ساده مانند تعیین وضعیت بدنی( اندازه گیری وزن، قد، BMI و ...)، انجام آزمایشات سالانه قند و چربی، اندازه گیری فشار خون، می توانند از سلامت خود مطلع و در صورت هرگونه انحراف از مسیر سلامتی بلافاصله مداخلات مناسب در جهت بهبود وضعیت ایجاد شده را به کار گیرند.

کارشناس تغذیه تصریح کرد: مصرف سبزیهای تازه، غلات کامل، روغنهای حاوی امگا 3 مانند روغن کنولا،روغن ماهی، ماهی های چرب مثل شاه ماهی، ماهی آزاد، ساردین، قزل آلای دریایی نقش مهمی در پیشگیری از افزایش سطح کلسترول LDL خون دارد.

وی در ادامه اظهار داشت: ورزش منظم روزانه حداقل به مدت 30 دقیقه در روز، می تواند باعث افزایش سطح HDL خون شود ، در حالی که غذاهای سرخ کرده، فست فودها و شیر و ماست پرچرب باعث افزایش LDL خون می شود. افزایش  سطح  LDL برای بدن مشکل ساز است و می تواند در دیواره رگها رسوب ، باعث سفت و سخت شدن دیواره رگها و افزایش خطر بروز فشارخون بالا و سکته قلبی  شود. بنابراین باید توجه داشت که مصرف چربی زیاد به ویژه در افرادی که زمینه ارثی مساعد دارند سبب افزایش کلسترول بد خون و عوارض قلبی عروقی خواهد شد.

مهندس کامرانی در خصوص اقدامات خود مراقبتی مناسب جهت پیشگیری و کنترل کلسترول بالا یاداور شد: روزانه از موادغذایی حاوی فیبر مثل انواع سبزیها و میوه ها، دانه های کامل غلات و حبوبات، نانهای سبوس دار (سنگک، جو و ...) استفاده شود.از مصرف لبنیات پرچرب ( بیشتر از 2/5 درصدچربی) و روغنهای حاوی اسیدهای چرب اشباع (مثل روغنهای حیوانی، روغنهای نباتی جامد خودداری شود )در صورت استفاده از روغن نباتی نیمه جامد در هنگام خرید به برچسب آن توجه کنید و روغنی را انتخاب کنید که اسید چرب ترانس و مجموع اسید چرب ترانس آن کمتر از 5 درصد باشد. همچنین توصیه می شود روغنهای مایع نظیر روغن زیتون، کانولا، آفتابگردان، هسته انگور، سبوس برنج و ... جایگزین روغنهای نیمه جامد گردد از مصرف امعاء و احشاء حیوانی مانند کله پاچه، دل، جگر، قلوه و ... خودداری شود.

کارشناس تغذیه در پایان افزایش تحرک بدنی و تنظیم برنامه ورزش هوازی منظم و روزانه مانند: پیاده روی با سرعت متوسط، دویدن آهسته، شنا، فوتبال را باتوجه به وضعیت فرد مفید و موثر دانست .

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت,اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 264316
کلمات کلیدی
ادمین  روابط عمومی
تهیه کننده

ادمین روابط عمومی

خودمراقبتی مهمترین عامل در بهبود ارتقای کیفی زندگی است خودمراقبتی مهمترین عامل در بهبود ارتقای کیفی زندگی است خودمراقبتی مهمترین عامل در بهبود ارتقای کیفی زندگی است